Teamet

MØD VORES TEAM

Det, der forener os, er visionen og missionen i Oasis Ecovillage Project og viljen til at udvikle stedet og projektet sammen. Nogle bor på Avnø. Andre er eksterne. Vi har stadig plads til flere i vores team.

Kristiane Ravn Frost, Danmark

Efter 4,5 års matematisk økonomi på Århus Universitet gennemgik jeg i 1981 uddannelsen til makrobiotisk lærer og kost- og livsstilsvejleder i London. Siden da har jeg søgt at leve i overensstemmelse med naturens love og lykkedes med at ernære mig gennem at lave det, jeg synes er sjovt, nemlig at undervise.  Kost, livsstil og personlig udvikling.

Jeg var en af grundlæggerne bag Øst-Vest centret i Oslo. Jeg indså hurtigt at selvom kost- og livsstilsomlægninger gav folk fantastiske resultater, så holdt de fleste op med at praktisere det, så snart den umiddelbare krise var overstået. Det stod dermed klart for mig, at den største hindring i forhold til det paradigmeskift menneskeheden står overfor ikke er manglende viden, men manglende evne til personlig omstilling. Alligevel tog det mig dog 21 år at indse, at jeg gennem en dyb spirituel oplevelse som 23 årig havde fået en nøgle til at takle den nødvendige personlige omstilling. I 2001 designede jeg på baggrund heraf et effektivt og dybtgående selvrefleksions- og coachingsystem til personlig transformation. Det er i dag er kendt som Aima konceptet. Metoderne er ekstremt effektive, idet de forbinder krop, psyke og sjæl og skaber dybtgående resultater, som mennesker ofte oplever som mirakuløse.

Jeg er en af grundlæggerne af Oasis Ecovillage og har siden 2016 uddannet mig indenfor Ecovillage Design, Permakultur design og sociokrati og deltaget aktivt i økosamfundsbevægelsen i Danmark og Europa.

Indre omstilling, Aima’s coach uddannelse, personlig udvikling, sundhed, kost, livsstil, sociokrati, tankestorm, permakultur, dyrkning, Gaia Education træner, facilitator på Sundhed, livsglæde og grøn livstil

Olha Simon, Ukraine

Olha Simon er ungdomsaktivist og medlem af GEN Ukraines kerneteam. Hun underviser i girafsprog (NVC), ledelses- og facilitering, netværk og praksisser for opbygning af fællesskaber.
Uddannet fra EDE Ukraine 2020. Siden da har hun besøgt økosamfund i
Ukraine og på tværs af Europa for at indsamle og dele deres inspiration og erfaringer. Olha
var en af arrangørerne af European Ecovillage Gathering 2022, deltager
i flere Erasmus+ projekter og TOT (Training of Trainers) 2022 i Damanhur. I efteråret 2022
koordinerede hun Soft Skills-kurset i Ukraine om sund kommunikation i
fællesskaber.

Girafsprog (NVC), ledelse og facilitering, netværk og opbygning af fællesskab, snart Gaia Education træner, koordinator og facilitator af Sundhed, livsglæde og grøn livstil

Charlotte Lou Langdon, UK & Danmark

Permaculture Diplom-indehaver, certificeret af Permaculture Association Britain.

Lous diplomportefølje er en samling af nogle af de designopgaver, hun har udført i de sidste 12 år, hvor hun har arbejdet med permakultur, med designs fra en bred vifte af kategorier. Levende jord, personlig bæredygtighed, selvforsyning, øko-byggeri, undervisning og uddannelse samt opbygning af fællesskaber har alle været fokuspunkter i hendes portefølje af arbejde.

Diplomet førte til uddannelsesmuligheder såsom studier under Aranya og Caroline Aitken på deres PDC-kursus på Heathercombe og læreruddannelsen med Graham Bell og Rakesh. Diplomet førte også til, at Lou blev medlem af bestyrelsen
for Permakultur Danmark, hvor hun arbejdede i 4 år med at organisere events og fundraising. Lou fungerede også som sekretær og talsmand for organisationen, hvor hun hjalp medlemmerne med generelle og specifikke spørgsmål om permakultur, uddannelsesmuligheder og involvering i permakulturfællesskabet.

Lou arbejder til dagligt som vinavler (vinbonde) og vinproducent på en lille økologisk vingård på Fejø-øen her i Danmark. Hendes hovedansvar er at forvalte markerne med vinstokke, men Lou arbejder også i vineriet med vinificering af druerne. Den 4 hektar store vingård producerer nogle af Danmarks bedste økologiske vine, som bl.a. sælges på den
Michelin-stjernede restaurant Kiin Kiin i København.

Hun er i øjeblikket ved at bygge sit eget hjem – et lille hus af naturmaterialer. Hun brænder for personlig bæredygtighed, levende jord og designteori og ser permakultur som en designvidenskab og en fantastisk måde at opbygge et fællesskab og have det sjovt sammen på!

Permakultur design, personlig bæredygtighed, levende jord og design teori. Diplom holder og Facilitator af PDC kurset

Camilla Nielsen-Englyst, Danmark

Camilla Nielsen-Englyst har siden starten af 2005 boet i Hallingelille i Danmark (den eneste økolandsby med egen zebra!). Camilla har de sidste par år arbejdet som international konsulent i Dansk Røde Kors Ungdomsbevægelse – kørt træninger og projekter med frivillige grupper globalt. Ved siden af har hun været engageret i de internationale projekter drevet af Landsforeningen af økosamfund (LØS) i Danmark, som international projektkoordinator. Hendes faglige baggrund er inden for uddannelsesstudier & læring – og kommunikation. Hun har co-faciliteret tre forskellige EDE’er efter at have taget sit eget på Findhorn i 2011. Fokus er på de sociale dimensioner: visioner, konflikter, kommunikation, ledelse, beslutningstagning, sameksistens. Hun er certificeret GAIA Education træner.

GAIA Education Trainer med fokus på de sociale dimensioner; visioner, konfliktløsning, kommunikation, ledelse, beslutningstagning, sameksistens

Rikke Schwegler, Danmark

Jeg har ingen formel uddannelse men lært gennem livet. Mit hovederhverv gennem de sidste ca. 20 år har været at
passe vores børn (en med handicap), holde hus, bygge og ordne have. Desuden har jeg arbejdet som kystvagt
(IKKE TV- udgaven, men på land med en kæmpe kikkert), i turistinformation, med handicappede, som ekspedient i kunstforretninger og haft en cafe i 6 år, hvor jeg også producerede økologisk is.

Jeg interesserer mig for naturen, vilde urter, “spis dit ukrudt” og elsker at være kreativ på alle mulige måder, hvad enten
det er med symaskinen, papir eller andet. Jeg elsker også at indrette og dekorere, både med ting fra naturen og genbrug. Min tilgang til verden er mest nordisk sejd (shamanistisk), men i min verden hænger alt sammen og jeg interesserer mig meget for lyd-healing, vibrationer, stjerne familier og meget andet spirituelt. Jeg syntes mad er interessant og kan godt lide at bringe kærlighed videre gennem min mad. Jeg elsker mit liv og alle de dejlige mennesker jeg møder – og jeg syntes at, jeg er heldig, at jeg må leve på denne fantastiske planet.

Jeg er gift med Bernhard. Vi købte vores lille paradis på Falster i 1999 og har bygget på det lige siden. Vi bygger “let ler” som er en slags “cop” teknik, hvor vi blander ler og halm til en masse som vi laver vægge af. Vi har renoveret vores gamle hus fra 1875 med dette teknik og er for tiden i gang med vores tredje hus. Rikkes mor og bror bor også i landsbyen og vi hjælper hinanden når der er brug for det. Rikkes mor er keramiker og har sit værksted og mindre butik hjemme.

Vi har to døtre, den ene er 22 og lige flyttet hjemmefra, den anden blev 21 år (hun døde i 2019). Vi har altid levet ret permakultur-agtigt, selv om vi ikke vidste det før vi mødte andre, der også så verden på denne måde. Vores store have prøver vi at give lidt struktur med hjælp fra permakultur-principper, det tager nok lidt tid men det går fremad. Vi har boet i henholdsvis Tyskland, Grønland og Danmark. Om vinteren danser vi folkedans i en forening og får et ugentligt skud “good vibes”. Bernhard er arkitekt og vi elsker at give vores viden og erfaring videre til andre, så de kan bygge deres drømme hjem på en bæredygtig og sund måde. Generelt ser vi verden som vores ven og gør, hvad vi kan, for at vi alle trives ved at tænke over, hvad og hvordan vi gør ting i vores daglig dag og livet generelt.

Keramik, upcycling / nyt tøj af gammelt, økologisk byggeri

Victoria Mouton, Frankrig

Victoria Mouton er en ung fransk kunstner og designer, dimitteret fra Beaux Arts de Marseille i 2021. Hun arbejder inden for det levende, det folkelige og i et miljøs kosmologi. Hendes skabelsesområde består af imaginær æstetik, blandet med  observationer af verden omkring hende. Hybride universer udvikles således, hvor virkelighed og fiktion mødes. Hun skaber former, der fortæller historier, og historier der skaber former.

I hendes workshop “Creating new worlds” vil deltagerne blive inviteret til at indsamle og samle ideer, tegninger, fotografier eller endda videoer for at illustrere og dele deres drømme om økosamfund. På denne måde vil du blive i stand til at udforske en fornuftig og refleksiv tilgang til dig selv og verden, samtidig med at du udtrykker din kreativitet og begynder at designe dit projekt.

Creating new worlds, en design process

Alicia Noemi Carreiro Kon, Argentina & Portugal

Alicia Noemi Carreiro Kon har mere end 25 års erfaring inden for Natural Health-området: hun er en makrobiotisk kostterapeut, en dygtig massageterapeut (Wadô-atsu) og holistisk behandler, herunder Moxibustion, Kinesiotaping, Hun laver bevægelser for sunde voksne og børn, vejrtræknings- og meditationsteknikker, trancedans og biodanza. Hun holder gerne sit arbejde frisk og opdateret med yderligere kurser, erfaringer og selvstændig forskning.

“Jeg har en passion for naturlig sundhed og velvære, med en særlig interesse i forholdet mellem sind, krop og ånd. Jeg er overbevist om, at hver person er unik, og derfor er hver session det også. Min intuition og naturlige følsomhed giver mulighed for at behandlinger tilpasses til den enkeltes behov. Sessioner (personligt eller online) fremmer kroppens selvhelbredelse på mange niveauer: Resultatet er fysisk og psykologisk helbredelse samt genopretning af energiniveauet og stimulering af kroppens cirkulation. Afhængigt af problemets art, kan du have brug for et kursusforløb for at kunne se langsigtede effektive forandringer. Det er du værd, du fortjener det!”

Sundhed, bevægelse, åndedræt, meditation og dans

Philippe Kusnik, Frankrig

Philippe fra Frankrig har udøvet Shiatsu siden 1980: en måde hvorved der lægges nænsomt pres på akupunktur punkter og medianer anvendt ved akupunktur behandling. Han har studeret hos Shizuko Yamamoto. Philippe har udviklet sin egen metode for at aktivere kroppens kanaler, kaldet meridianer, på en måde for at kombinerer lyd og håndflade på stedet på kroppen, der har brug for opmærksomhed

Shiatsu

Bernhard Schwegler, Tyskland og Danmark

Jeg er uddannet arkitekt fra Universität Stuttgart (Arkitekt MAA) og har arbejdet i mit fag siden 1991 (31 år). Økologi og bæredygtighed har altid interesseret mig, jeg syntes det er spændende, hvordan naturen virker/fungere, hvordan det hele hænger sammen. Jeg blev for nyligt formand for LØB (Landsforeningen for Økologisk Byggeri) og har været medlem i mange
år. Det er en af de ting der står mit hjerte nært, at få byggebranchen til at blive bæredygtigt og sund for
mennesker. Jeg kan godt lide at lave skulpturer i træ og smykker af biogene materialer. Jeg bygger møbler og andet, i træ / svejser i jern, der er brug for til indretning i vores hjem. Min tilgang til verdenen er overordnet venlig dog med et sundt mål af skepsis. Nyt er spændende og skal undersøges – jeg lærer gerne mere og er meget interesseret i udvikling.

Jeg er gift med Rikke. Vi købte vores lille paradis på Falster i 1999 og har bygget på det lige siden. Vi bygger “let ler” som er en slags “cop” teknik, hvor vi blander ler og halm til en masse som vi laver vægge af. Vi har renoveret vores gamle hus fra 1875 med dette teknik og er for tiden i gang med vores tredje hus. Rikkes mor og bror bor også i landsbyen og vi hjælper hinanden når der er brug for det. Rikkes mor er keramiker og har sit værksted og mindre butik hjemme.

Vi har to døtre, den ene er 22 og lige flyttet hjemmefra, den anden blev 21 år (hun døde i 2019). Vi har altid levet ret permakultur-agtigt, selv om vi ikke vidste det før vi mødte andre, der også så verden på denne måde. Vores store have prøver vi at give lidt struktur med hjælp fra permakultur-principper, det tager nok lidt tid men det går fremad. Vi har boet i henholdsvis Tyskland, Grønland og Danmark. Om vinteren danser vi folkedans i en forening og får et ugentligt skud “good vibes”. Bernhard er arkitekt og vi elsker at give vores viden og erfaring videre til andre, så de kan bygge deres drømme hjem på en bæredygtig og sund måde. Generelt ser vi verden som vores ven og gør, hvad vi kan, for at vi alle trives ved at tænke over, hvad og hvordan vi gør ting i vores daglig dag og livet generelt.

 

Arkitekt, økologisk byggeri

Ross Jackson, Canada & Danmark

Ross Jackson er formand for Gaia Trust, en dansk-baseret velgørenhedsfond, som han var med til at stifte i 1987 for at fremme en mere bæredygtig og åndelig verden. Gaia Trust har finansieret hundredvis af bæredygtighedsprojekter i over 30 lande samt adskillige “grønne” start-ups i Danmark, og støtter fortsat to store internationale NGO-initiativer – Global Ecovillage Network og Gaia Education.

Ross har i mange år været en innovativ leder i både erhvervs- og NGO-verdenen og har fungeret som ledelseskonsulent i flere brancher og finansielle institutioner. Hans erhvervskarriere har været som selvstændig konsulent og softwaredesigner, senere med speciale i international finansiering.

Ross er i øjeblikket ved at udvikle en ny type computermodel til en moderne økonomi, der udfordrer den konventionelle forståelse af hvordan økonomien virkelig fungerer.

Ross’ bachelorgrad var i Engineering Physics i Canada, efterfulgt af en mastergrad i Industrial Management ved Purdue University og en PhD i Operations Research, videnskaben om problemløsning, ved Case Western Reserve University i USA. Han er født canadisk og har siden 1964 boet i Danmark og blev dansk statsborger i 1972.

Omstilling af global økonomi til bæredygtighed

Lucia Biffi, Italy

Er uddannet i kommunikation, med en Master i Semiotik. Begyndte at rejse for at opleve forskellige måder at leve på og forskellige kulturer efter universitetet. Hun kom til Avnø Oasis Økosamfund i efteråret 2021. Der opdagede hun sin interesse for sund livsstil og vigtigheden af at forbinde sig med naturen. Så hun besluttede at skabe sin egen karriere baseret på rejser, bæredygtighed og selvudvikling. Siden da har hun fortsat med at rejse, opdage, opleve og øve sig på forskellige måder at forbinde sig med naturen på, og hvordan man bringer dette til folk.

Erfaringen i Avnø Oasis Økosamfund gav hende et solidt grundlag for at forstå og udvikle denne interesse. Især hvordan det at genskabe forbindelsen til naturen kan styrke sundhed og personlig udvikling. Hun er også virkelig fascineret af at genskabe forbindelsen til menneskelivets oprindelse, hvordan mennesker levede med enkelhed i henhold til naturlove og naturlige cyklusser, som er blevet glemt i årevis.

Derudover er hun en fremragende kok og et ledende medlem af køkkenteamet på Avnø Oasis.

Genskabelse af forbindelsen til naturen

Alexandra Hasdorf, Danmark

Alexandra Hasdorf er facilitator indenfor ledelse og forandringsprocesser. Med en baggrund som Kaospilot har hun dyb erfaring med praksisser, der dyrker vores indre intuitive leder og uddyber menneskelige relationer. Og så tror hun på styrken i at stille smukke spørgsmål som et af de bedste midler til at fremme systemændringer.

Kaospilot, facilitator indenfor ledelse og forandringsprocesser

Dicte Frost, Denmark

Dicte har besøgt mere end 40 økolandsbyer i Europa og dykker lidenskabeligt dybere ned i økolandsbyer gennem samfundsorganisering, forskning, eventkoordinering, facilitering og mere. Hun er tæt knyttet både til det danske og Europæiske økosamfundsnetværk, LØS (Landsforeningen af økosamfund) og GEN Europe (Global Ecovillage Network Europe). Dicte tilbyder workshops i Ecovillage Economics og i stigende grad i fællesskabers sociale alkymi.

Genskabelse af forbindelsen til naturen

Ditlev Nissen, Danmark

Ditlev har været involveret i økosamfundsbevægelsen i 23 år, fra 2010-2015 som formand for Landsforeningen af økosamfund. Han boede i Fristaden Christiania fra 1993-2006 og flyttede tilbage igen 2020. Han har været medlem af Karise Permatopia siden 2014, og flyttede ind i et nybygget hus i august 2018.
Ditlev har tjent mange af de danske økolandsbyer som facilitator og lærer med fokus på samfundsopbygning, samskabelse, deltagende processer, konflikthåndtering og grøn økonomi. I 12 år var han underviser og konsulent i Dansk Center for Konflikt Løsning. Nu driver han Levende Lokalsamfund, en konsulentvirksomhed, der bringer visdom og viden fra økosamfundsbevægelsen ud til traditionelle boligområder.

Levende lokalsamfund, 8 former for kapital, grøn markedsplads