Skrevet af Maud Cornet, Lyon, Frankrig

Jeg opdagede AIMA i februar 2018. Jeg deltog i workshoppen ”Vejen hjem er vejen frem” og blev imponeret over de værktøjer, AIMA havde til at komme i kontakt med mig selv, transformere mine begrænsende overbevisninger og finde mine egne løsninger.

Derfor besluttede jeg at gennemgå hele AIMA’s Coach uddannelse. Selvom jeg ikke havde planlagt en coach karriere, gjorde AIMA mig motiveret til at bringe disse værktøjer videre til andre.

Jeg deltog i coach traningen 1 uge hver måned fra oktober 2018 til februar 2019.

Det var et lille hold, men det var fantastisk nærende for mig at omgås denne gruppe mennesker. Uddannelsen vekslede mellem teori og en masse praktisk træning, der bestod i at coache de andre elever og blive coachet af dem. Disse måneder tog mig gennem en hel proces med
selvudvikling, og selvom jeg ikke på forhånd forventede, at det ville ændre mig så meget, frigjorde det mig faktisk fra begrænsende overbevisninger, der havde blokeret mig i årevis.

Efter ​​modulerne krævedes det at jeg skulle coache mindst 20 personer for at blive certificeret. Jeg begyndte derfor at tilbyde gratis coaching til folk, jeg kendte, og nogle jeg ikke kendte, som ville acceptere min coaching for at hjælpe mig til at blive mere professionel samtidig med at de fik en gratis coaching session.

I juni 2019 startede jeg som professionel underviser i personlig udvikling i virksomheder. Jeg brugte nogle af AIMA øvelserne på mine hold, selvom jeg ikke brugte dem der går dybest, da de er forbeholdt individuel coaching. At bruge disse øvelser på holdene var en rigtig god træning for det gav mig mulighed for at observere, hvordan folk reagerer på dem og uddybe min forståelse af øvelserne. I den periode jeg udviklede mig som professionel underviser, holdt jeg pause med de individuelle coaching-sessioner, fordi det allerede føltes som rigeligt at skulle undervise disse hold.

Alligevel oprettede jeg min egen hjemmeside i begyndelsen af ​​2020, og gjorde det dermed officielt, at jeg er coach. At præsentere mig selv som coach føltes som et rigtigt skridt. Desuden forblev jeg aktiv med at blive coachet og coache mine AIMA-kolleger for at hjælpe hinanden med personlige udfordringer, især under perioden med covid-lock down.

I begyndelsen af ​​2021 følte jeg mig mere sikker som professionel underviser, og jeg følte behov og lyst til at gå dybere med individer, dvs. coache mere.

3 måneder senere begyndte min hjemmeside at bringe mig nogle kunder med coaching (interessant nok!). Gennem coaching af dem blev jeg endnu mere sikker på mine coachingfærdigheder, og nu i juli 2021 føler jeg mig fuldstændig legitim som coach, og min praksis udvider sig støt.

Det tog faktisk 2 og et halvt år for mig at føle mig sikker med min praksis med AIMA. Det gik langsomt, coaching efter coaching. Der er et par vigtige ting, der skulle på plads for at dette
kunne ske:

  • For det første tvivlede jeg på, at andre ville få gode resultater. Jeg vidste, at AIMA havde virket for mig, efter at have oplevet forskellen på egen krop, men jeg følte mig ikke helt sikker på, at det ville fungere lige så godt for de andre. Jeg tror, ​​jeg havde det sådan, fordi min egen coaching-proces havde ført mig gennem følelsesmæssigt intense sessioner hvor ubevidste traumer kom op til overfladen. Så jeg tænkte ikke det var effektivit, hvis folk ikke oplevede samme form for intensitet. Det tog mig noget tid at indse og acceptere, at alle er forskellige, og alle processer er forskellige.
  • For det andet var jeg meget fokuseret på metoderne og AIMAs ramme i første omgang. Hvilket faktisk er meget naturligt og godt til en start, men det fik mig til at være for krævende overfor mig selv og min praksis. Nu bruger jeg stadig AIMA-værktøjerne på en loyal måde, men jeg føler, at min egen intuition har fundet sin plads i processen. Jeg føler ofte, mens jeg coacher, at jeg følger klientens tråd, og at vi “danser sammen”.
  • Også min holdning: Jeg tror at jeg, af disse grunde, var lidt mere anspændt under sessionerne. Nu føler jeg, at jeg tilbyder tid og plads til, at nogen kan udføre sit eget arbejde, som jeg ikke er ansvarlig for. Det er som om, jeg er totalt investeret i processen og samtidig handler det ikke om mig selv.
  • Pris: Jeg øgede langsomt mine priser. Jeg besluttede at have en enkelt pris, uanset varigheden af sessionen, da jeg finder det nemmere. Jeg vil måske øge prisen yderligere i fremtiden, efterhånden som min selvtillid vokser endnu mere.
  • Sidst men ikke mindst: Hele tiden havde jeg følgeskab af Kristiane Ravn Frost, hvis åbenhed, erfaring, tillid, professionalisme og venlighed hjalp mig til at slå igennem. At have hende til at undervise mig og supervisere mine coaching-sessioner gjorde hele forskellen. Tak!

Jeg er taknemmelig for hele denne proces, jeg troede, det ville tage 1 år før jeg følte mig fuldstændig klar, men jeg tror, ​​der er en god grund til, at det tog to og en halv gange mere! Jeg forventer nu, at min praksis vil vokse og at jeg kan leve af at undervise og coache som de 2 primære aktiviteter i mit liv. Mit ønske er at fortsætte med den professionelle undervisning/facilitering som mit primære arbejde i de kommende år og langsomt have flere coachingsessioner. Jeg har ikke planer om kun at være coach. Desuden startede jeg i maj 2021 med at facilitere workshops for private personer (ikke virksomheder) med en blanding af værktøjer, blandt andet maleri som er min tredje måde at støtte mennesker i deres indre arbejde. At supplere med maleri giver endnu en dimension!!!