Projektforløb

PROJEKT FORLØB

Projektforløbene på Avnø er fleksibelt opbygget, så du selv har indflydelse på længden og indholdet af dit ophold. Et projektforløb starter altid med et kort kursus (en intensiv uge) om et bestemt tema. Det efterfølges af et valgfrit antal projektuger, som du har mulighed for at kombinere med et eller flere korte forløb. I  projektugerne er din tid fordelt på valgfag og projektarbejde.

  • Du kan designe dit eget projektforløb eller vælge et af de eksempler, vi har designet.
  • Et projekt kan være meget personligt (karriere, sundhed, hus, have), et samfundsprojekt eller design af en grøn virksomhed eller et økosamfund. Du kan deltage i et af projekterne i Avnø Oasis eller arbejde med et projekt, du gerne vil realisere, når du kommer hjem. Du får støtte til at vælge et projekt, der passer til dig.
  • Hver projektgruppe designer, implementerer og præsenterer et eller flere projekter med støtte fra deres mentor, enten på skolen eller andre steder
  • Alle, der har deltaget i projektforløb på Avnø højskole, vil modtage invitationer til opfølgende weekender, hvor den videre udvikling af projekterne præsenteres og evalueres.

Valgfag

Valgfag er livsberigende, almendannende og udvikler dine sociale og praktiske færdigheder. De udvikles løbende i samarbejde mellem elever og lærere. Her er nogle eksempler. 

Kreativt værksted

med Gitte Hansen

Beskrivelse

Der tages udgangspunkt i lyst og nysgerrighed over for, materialer i teknikker.

Der er tale om et kreativt værksted, hvor der efter aftale kan arbejdes med forskellige teknikker, og materialer. Både den lækre dyre maling, men hvor der også genbrugen af sidste års julegavepapir eller dine gamle gardiner. Der tages udgangspunkt kursisternes lyst til at lære og udforske materialer og processer.

Der bliver lagt et program for månedens tema, fx perspektivtegning, sampling, selvportræt, mandala … så bliver der arbejdet med temaet ud fra forskellige vinkler og med forskellige materialer.

Der er plads til at vi i fællesskab kan eksperimentere. Underviseren ved ikke det hele, men er også med på at udforske og lærer nyt.

Så har du lyst til at afprøve forskellige materialer og teknikker? Finde ud af om det er noget for dig at lave æsker af genbrugsmaterialer, flette kurve af papir, male ”smølfehuse” på sten, eller noget helt andet så er der her mulighed for at afprøve sin kreativitet og måske finde frem til noget du brænder for.

Underviser: Gitte Hansen

Her er plads til både langtidskursister og ”aftenskoledeltagere”

books shelf

Bogklub

Tovholder vælges

Beskrivelse

Vi mødes og deler perspektiver omkring et kapitel af en bog/podcast/video. Elever er velkomne til at foreslå bøger.

Chi Gong og Tai-Chi

med Gitte Hansen

Beskrivelse

CHI GONG

Er at få en god og blid start på dagen,

Chi gong er en gammel kinesisk ”videnskab” – en måde at arbejde med sin chi, og holde den levende/i et sundt flow.

Chi gong kan mere nutidigt og vesterlandsk beskrives som en blid motionsform ”bevægelsesmeditation”.

En meget langsom motion, som styrker og afslapper krop og sind. Qi Gong er for alle. Bevægelserne er så rolige og nænsomme, at alle kan være med og hvis man har skavanker, kan øvelserne justeres så de passer til den enkelte. Den er ligeledes formidabel til genoptræning, både fysisk og mentalt.

Chi – energi/livskraft
Gong – ”den dedikerede tid jeg bruger på arbejdet med min chi”

Der findes mange forskellige typer for chi gong
Hos mig underviser i følgende:


Medicinsk Chi gong
Denne lille chigongserie kaldet ”Medicinsk Chi Gong” er let at lære og udføre.

Tai-Chi 18 chi gong
En lidt længere chigongserie med 18 figurer.

Det du tager med dig fra undervisningen, er en udvidet bevidsthed og forhåbentlig lysten til at praktisere chi gong, selv efter endt kursusforløb

Chi gong har fokus på: Åndedræt, bevægelse, visualisering, energi.

Åndedrættet beroliger nervesystemet og dæmper stressresponsen i kroppen.

Bevægelsen og åndedrættet aktiverer chi og afspænder kroppen for at skabe flow af Qi.

Visualiseringen, De enkelte øvelser har navne som hjælper til at skabe visualiseringen, hjælper med at skabe ro, at opnå den meditative del af chi gong.

Energien bevæger sig derhen, hvor vores fokus er. Derfor har vi bevidst fokus på visualisering og bevægelse og hensigten med øvelsen. Det fremmer den gavnlige effekt, som Qigongøvelsen giver.

Sociokratisk beslutningstagning

med Kristiane Ravn Frost

Beskrivelse

  • Introduktion til sociokrati
  • Sociokratiske valgprocedurer og grundlæggende roller i en sociokratisk organisation.
  • Sociokratisk beslutningstagning.
  • Opbygning af  en sociokratisk organisation.
  • Sociokratiske evalueringer.

Compassionate Communication (Girafsprog)

Tovholder vælges

Beskrivelse

Compassionate communication (Giraf sprog) er udviklet af Marshall Rosenberg. Hver af disse 9 sessioner forbedredes ved at du lytter til ca 1 times træningsvideo undervist af mesteren selv. I løbet af sessionen vil vi dele hvad vi har lært og tale om hvor i livet dette kan bruges of hvilken forskel det ville have gjort i små hverdagssituationer, som vi oplever i vort fællesskab.

Kor og fællessang

med Gitte Hansen

Beskrivelse

Dette emne kan være til torsdag aften 19 – 21 og lokale er velkomne til at deltage

Kor / fælles sang
At synge sammen får hjerterne til at slå i takt, det er derfor fællessang giver denne kendte fællesskabsfølelse. Der flyttes fra et jeg-fokus til et vi-fokus.

Undervisningen:
Med kropslige og musikalske øvelser varmer vi op i stemme og krop. Der skal være plads til at lege. Til at skøre ideer og påhit.
Repertoiret kommer til at bestå at lettere flerstemmige sange (udgangspunktet er det tostemmige)
Der bliver primært sunget på dansk men udenlandske sange kan også indgå
Princippet er at det er nemt, og alle kan være med.

Gevinsten ved at deltage
Skulle gerne glædes ved at synge i et fællesskab. Der er også mange andre fordele ved at synge. På et fysisk niveau hjælper sang på både vejrtrækning og blodcirkulation. Og på et mentalt plan, har sangen en afstressende effekt

Samtalesalon

med Pernille Jespersen

Beskrivelse

Samtalesalon er en struktureret måde at tale sammen på. Du bliver guidet igennem en række samtaler af skiftende varighed, med en række forskellige mennesker, helst nogen som du ikke kender.

Der er et overordnet tema, og de indledende spørgsmål er givet. Vi springer almindelighederne over, og hopper ud dagens tema.

Der er så meget læring i mødet mellem mennesker og i Samtalesalonen skal du blot læne dig tilbage og deltage i de samtaler du guides ind i, lytte og bidrage. Samtalesalonens væsen giver berigende møder og røde kinder.

De 5 samtalesalon principper.

  1. Uforstyrret samtaletid
    De gode samtaler er målet i sig selv. Det bliver mellem jer, hvad I snakker om. Ingen forstyrrende mobiltelefoner – kun andre samtalelystne gæster.
  2. Møder med mennesker, der ikke ligner én selv
    Lysten til at lytte og få indblik i, hvordan og hvorfor andre tænker og lever som de gør. Og modet til at blive udfordret på sine egne holdninger.
  3. Faste rammer
    Værter og spørgsmål, der sikrer, at alle finder nogen tale med – og hurtigt kommer i gang med at tale om noget interessant.
  4. Alle snakker med og snakker sammen
    Ingen passive tilhørere, kværulanter eller kedelige foredrag — kun nysgerrige samtalepartnere.
  5. Alle mennesker er spændende samtalepartnere
    Troen på, at vi hver især har en masse at sige om livets og samfundets store emner. Og at Samtalesalonerne er en god måde at øve sig i at ytre sig.
IMG-20210421-WA0020

Dyrk din mad

med Kristiane Ravn Frost

Beskrivelse

Her har du mulighed for at deltage i dyrkning af grøntsager og krydderurter og undervejs lære mere om, hvordan du med en minimal indsats får et maksimalt udbytte ud af et stykke jord.

pexels-life-of-pix-7640

Yoga

med Pernille Jespersen

Beskrivelse

Pernille underviser hver fredag morgen kl. 7-8 

Pernille underviser primært om morgentimer, og der vil du blive guidet igennem en blid opvågning i et mix mellem bløde sensoriske bevægelse, lange yin stræk og givende vejrtrækningsøvelser.

Pernille deler en praksis, hvor delelementer kan bruges i hverdagen, som små værktøjer, der kan gøre hverdagen blødere og lidt mere nænsom.

Det er yoga for både nybegynderen og den rutinerede yogaudøver. Og skulle du have fysiske begrænsninger, så guider Pernille alternative stillinger.

Underviser: Pernille Jespersen

Sagt om Pernilles undervisning Tak for yoga, super dejligt. Fed, fed yoga. Du er en super underviser, blid, klar i spyttet, forklarende og let at følge.” 

blogging-336376_1920

Novelle skrivning

med Gitte Hansen

Beskrivelse

Mandage kl. 19-21 

Plads til både kursister og til ”aftenskoledeltagere”
Bør i så fald planlægges som et forløb med et bestemt antal gange.
Der kan ikke optage nye kursister undervejs. Da det at skrive sammen og dele sine tekster kan være en sårbar situation og den relation og tillid, der opbygges mellem deltagerne, er vigtig for processen.

At skrive en novelle

Formålet er at fremelske og forbedre sin skriveglæde.

Med udgangspunkt i novellen som genre vil der blive arbejdet med i små skriveøvelser af varierende længde og indhold, der vil bevidstgøre deltagerne om, det magiske ved selv at kunne skabe en fortælling.

Der arbejdes med kunsten at give og ikke mindst modtage respons på skriveriet.

Planen er at vi alle står med minimum en færdig novelle ved skriveforløbets afslutning.

community empowerment

Tankestorm

med Kristiane Ravn Frost

Beskrivelse

Om tankestorm

Harry Palmers tankestormsmetode har ligesom brainstorm til formål at få et emne belyst fra alle synsvinkler. Den adskiller sig fra brainstorm på den måde, at den forudsætter, at der findes en fælles løsning/forståelse af en given problemstilling/tema og kræver at alle har sit primære fokus på at finde den – ikke på at teste metoden, få ret, blive hørt etc. Den adskiller sig fra en almindelig møderutine på den måde, at der hverken anvendes ordstyrer eller talerliste, men en pilot, der selv deltager aktivt i tankestormen.

Det er et velkendt fænomen at regelmæssig deltagelse i tankestormsprocessen øger synergien i en gruppe, såvel som i den enkeltes liv. Vi vil i løbet af semestret udforske forskellige temaer som gruppen finder interessante.

Metoden

Et eller flere spørgsmål formuleres vedrørende temaet. Alle gruppens deltagere fokuserer på at besvare spørgsmålene. Piloten sørger for at notere de svar der fremkommer undervejs og at alle gruppens deltagere

  1. har en fælles intention om at finde et svar, som er tilfredsstillende for ALLE og at gruppen fortsætter til der er kommet et sådant svar.
  2. med en åben og undersøgende holdning FASTHOLDER sit FOKUS på at besvare spørgsmålet/temaet på en måde alle kan gå ind for.
  3. udtrykker de svar, der kommer til dem. Alle må når som helst sige hvad som helst i et forsøg på at besvare spørgsmålet/finde en løsning. Også sådant som ikke umiddelbart virker 100% relevant, for det kunne være det, der inspirerer en anden til at komme med en løsning/forståelse, der føles rigtig for alle.
  4. undlader at diskutere, kommentere, analysere, sammenligne, vurdere, ville have ret eller have æren for svaret. Er et svar ikke inspirerende for alle, lader man det ganske enkelt falde til jorden og fortsætter med at søge et svar, alle føler er rigtigt.
  5. fokuserer mere på essensen i det der siges end på ordene.
Sophieandmeinthekitchen

Grøn madlavning

med Kristiane Ravn Frost

Beskrivelse

Ud over at deltage i det korte kursus Aktiver dine selvhelbredende kræfter, hvor du lærer principperne for grøn madlavning, har du mulighed for at uddanne dig til grøn kok eller bare blive bedre til at lave grøn mad. Følg Kristiane og de andre i køkkenet og deltag i dette valgfag, hvor du bliver trænet i at lave grønne menuer og retter.

Historiefortælling som vej til en bedre selvforståelse

med Gitte Hansen

Beskrivelse

Formålet med dette fag er at sætte dig i stand til at forstå betydningen af historiefortælling og hvordan man forbereder og leverer historier til et internationalt publikum. Du vil lære – og træne dig i at fortælle smukke historier ved hjælp af forskellige færdigheder og teknikker, herunder dit kropssprog, stemme, tone, at fokusere din energi ind i din stemme og din stemme ind i din energi.

Der bygges på historiefortælling baseret på din egen livshistorie, hvordan du former og leverer den, hvad du skal fokusere på, hvad der kommer først, i midten og i konklusionen. Du lærer at bruge drama til at styrke din historie for at fange dit publikums opmærksomhed og holde dem fokuseret på din fortælling.

Undervisningsmetoder omfatter:

  • Korte foredrag om udvalgte aspekter af historiefortælling med særligt fokus på hvorfor, hvordan og hvad historiefortælling handler om
  • Drama, herunder gruppeøvelser, individuelle øvelser, improvisationer osv
  • Brug af kropssprog og andre ikke-verbale instrumenter til mundtlig kommunikation.
  • Sang, fællessang, lettere flerstemmig cirkelsang. Der fokuseres på at synge sammen og skabe fælles rytme for at etablere fællesskabsfølelsen.
  • Aktiv lytning og at blive aktivt lyttet til er en menneskerettighed i forhold til kommunikation.

Du kan forvente følgende resultater

  • At vide hvad der skal med i din historie, hvordan du fortæller den, og hvordan du fanger opmærksomheden fra publikum og fastholder den.
  • Øget selvtillid i forbindelse med at tale offentligt.
  • Bedre forståelse for og evne til at bruge dit kropssprog til at forbedre din historiefortælling.
  • Større evne til at undersøge, strukturere, designe og levere en historie, så den er tilpasset det aktuelle publikum og den aktuelle situation.
  • Dybere forståelse for den vitale betydning af at kunne lytte og andre kerneværdier ved kommunikation.
  • At være et aktivt lyttende publikum og give empati til talerne
  • (Forbedret evne til at tale og forstå engelsk.)

Klassestrukturen og det primære sprog afhænger af antallet og niveauet af deltagere.

Eksempler på projektforløb

Alle priser er for 2 personers værelser. Læg kr 300/uge til for enkeltværelse og træk kr 150/uge fra for 3 personers værelse.

Alle projektforløb kan forlænges med et vilkårligt antal projektuger for kr 2100/uge i enkeltværelse, kr 1800/uge i 2 personersværelse og kr 1650/uge i 3 personersværelse.

3 ugers projekt forløb

DKK 8200 / per person

Skab en sund livsstil

Projektkursus 1: (Datoer er på vej)
Vælg et af følgende kurser: Aktiver dine selvhelbredende kræfter eller Madlavning for sundhed og livsglæde + 2 projekt uger.

Kom i kontakt med din kerne

Projektkursus 2: (Datoer er på vej)
Vejen hjem er vejen frem + 2 projekt uger.

6 ugers projektforløb

DKK 15.800-24.600 / per person

Sundhed & Livsglæde

Projektkursus 3: (datoer er på vej) – Vælg 2 af følgende kurser  Aktiver dine selvhelbredende kræfter, Madlavning for sundhed og livsglæde, eller  Vejen hjem er vejen frem + 4 projekt uger. Kr. 15.800.

Grønne projekter og iværksætteri

Projektkursus 4: (datoer er på vej) – Permakultur design certifikat kursus – PDC 15-28 august 2021 + 4 projekt uger. Kr. 15.800 .

Aima Master Coach kursus

Projektkursus 5: (datoer er på vej) – Vejen hjem er vejen frem + 5 intensive kursusuger ( 6 weeks). Kr. 24.600.

9 ugers projektforløb

DKK 23.400 / per person

Sundhed og regenerative projekter

Projektkursus 6a: (datoer er på vej) – Permakultur design certifikat kursus – PDC 15-28 august 2021 + et af følgende kurser Aktiver dine selvhelbredende kræfter eller Madlavning for sundhed og livsglæde + 6 projekt uger.

Indre og ydre omstilling

Projektkursus 6b: (datoer er på vej) – Permakultur design certifikat kursus – PDC 15-28 august 2021 + Vejen hjem er vejen frem + 6 projekt uger.

12 ugers projektforløb

DKK 26.200-31.000 / per person

Sundhed & Livsglæde for dig og planeten

Projektkursus 7: (datoer er på vej) – Permakultur design certifikat kursus – PDC 15-28 august 2021 + 2 af følgende 3 kurser: Aktiver dine selvhelbredende kræfter, Madlavning for sundhed og livsglæde eller Vejen hjem er vejen frem + 8 projekt uger. Kr 31.000.

Bliv holistisk grøn kok, del 1

Projektkursus 8: (datoer er på vej) –  Madlavning for sundhed og livsglæde + 11 projekt uger. Kr 26.200. Det tager et år at blive certificeret, da du skal have alle sæsoner med, men dette giver et godt grundlag. Hvis du efter 6-8 uger ønsker at fortsætte året ud, så anmod om et tilbud 🙂

Design dit eget projektforløb

DKK ??? / per person

Valgfrit antal uger (min 5)

Vælg et af de korte kurser som start.

Kombiner korte kurser og projektuger som det passer dig.

Regn prisen ud:

  • Kr 2.800 (Grundafgiften inkluderer 1 uges kort kursus)
  • + multiplicer antal uger med korte kurser med Kr 2.200
  • + multiplicer totale antal uger med Kr 1800.
  • Juster evt i forhold til enkeltværelse eller 3 personersværelse.

Eksempel

1 Permakultur Design kursus (2 uger med kort kursus) + 10 projekt uger og 1  Vejen hjem er vejen frem (1 uge  med kort kursus)

I alt 13 uger med 3 ugers korte kurser giver

2800+ 2×2.200+13×1800=30.600

En typisk dag & projektuge

Der lægges pauser ind efter behov. Ret til ændringer forbeholdes.

FAMILIE GRUPPER

Familiegrupperne giver dig en “familie” -kontekst, hvor du får lejlighed til at videreudvikle dine færdigheder i at indgå i fællesskaber.

Hver familiegruppe er ansvarlig for nogle a fællesskabets opgaver såsom rengøring, madlavning, sociale arrangementer …