Sundhed og livsglæde

En skelsættende oplevelse, som oven i købet giver dig færdigheder i at coache andre.

Vi kan slet ikke vente med at byde dig velkommen til SUNDHED & LIVSGLÆDE linjen på Avnø Højskole

19 uger:
Nye datoer er på vej

Også muligt kun at deltage i 6, 7 eller 13 uger med start i enten modul 1 eller 2. Modul 3 forudsætter modul 2.

HVORFOR SUNDHED & LIVSGLÆDE

Vi tilbyder mennesker i alle aldre en enestående mulighed for at blive sundere og øge deres energi niveau. Gennem at frigøre dig fra indoktrinerede forestillinger om hvordan du bliver sund og glad og opdage hvad der faktisk virker for dig, kan du medmindre anstrengelse tage styring i dit liv på et meget dybere niveau!

Hvorfor lige netop på Avnø Højskole og lige nu i dit liv?

 • Avnø’s tilgang til SUNDHED & LIVSGLÆDE inkluderer og kombinerer både de fysiske, følelsesmæssige og mentale aspekter af livet.
 • Det er lettere at genskabe din naturlige tilstand af SUNDHED & LIVSGLÆDE i et læringsrum, hvor fokus er på udvikling og gensidig læring.
 • Her får du en tilbundsgående forståelse af sammenhængen mellem kost, livssyn, livsstil, krop, sind og sjæl.
 • Avnø Højskole tilbyder et globalt læringsrum med et inspirerende miljø blandt mennesker, som søger en højere livskvalitet og gerne vil bidrage til en bedre verden.
 • Der findes ikke en bedre måde at komme i kontakt med din egen indre natur end gennem at opleve Avnø’s Natur.
 • Det er en ganske særlig oplevelse at være med i den første gruppe elever på den første højskole i Danmark, hvor DNA’et er regeneration på alle livets områder.

Hvilke emner kommer du til at beskæftige dig med?

Nedenfor er kursusmodulerne i SUNDHED & LIVSGLÆDE. De er designet til at aktivere dine selvhelbredende kræfter fra forskellige vinkler: Kost og livsstil, tankegang og relationer og gennem at dele gaven med andre. Ud over disse moduler vil der være mange spændende emner, du kan deltage i.

Modul 1: Kom igang med en sund livsstil – 6 uger fra 17. februar eller 9. august

Balancen mellem nedbrydning og opbygning af kroppen. Livsstilssygdomme. Slut med at være offer for virus, bakterier og betændelsestilstande. Et sundt forhold til mad. Praktisk madlavning. Menuplanlægning. En kombination af helbredende fødevarer, styrkende fødevarer, afgiftende fødevarer, regenerative fødevarer, familie-mad, mad til børn, mad til mikrobiomet og mad for nydelse. Udforskning af veganismens positive og negativer sider. (Mere end 95% af maden vil være plantebaseret.) Valg af råvarer og opsætning af dit køkken. Mad og identitet. Design af en kostplan, der fungerer for dig! Vigtigheden af bevægelse, fysisk aktivitet og vejrtrækning. Befriende bevægelser. Åndedrætsterapi. Hvordan du videreudvikler den viden, du har fået, til en karriere.


Modul 2: Vejen Hjem er Vejen Frem – 7 uger fra 31. marts eller 20. september

Etabler en positiv tankegang og positive overbevisninger om dig og verden. Styrk dit selvværd – Bliv bedre til at elske dig selv. Fra stress => nærvær. Selv refleksion. Mindfulness. Visdom, indlevelse og kontakt med naturen. Håndtering af vanskelige følelser. Find meningen i dit liv. Øg din koncentrationsevne. Forvandl forhindringer til muligheder. Skab sunde og autentiske forhold. Bliv et konstruktivt teammedlem. Relationsmønstre. Projektioner. Give slip. Stå op for dig selv. Ledelse. Team- og projektledelse. Social-økonomisk iværksætteri. Tankestorm. Fred og konfliktløsning. Coaching og facilitering af møder.


Modul 3: Del Gaven – 6 uger fra 19. maj eller 8. november

I guider hinanden til at forvandle forhindringer til muligheder. Etik i coaching. Menneskekundskab. Naturens love anvendes til at få indblik i menneskers konstitution, tilstand og potentiale for udvikling. Håndtering af helbredsproblemer. At skabe økonomisk frihed ved at designe en passionbaseret karriere.


Hvordan kommer du til at lære om disse komplekse emner?

Vi adresserer ovennævnte komplekse problemstillinger på mange måder, f.eks foredrag, gruppearbejde, dialog, elev input, vidensdeling, erfaringsudveksling, erfarings og færdighedsopbygning gennem praktisk læring og perspektivskabende øvelser. Vi vil:

1. blande konkrete introduktionsforedrag med eksperter med aktiv elevdeltagelse så konkrete konkrete resultater opnås, f.eks. forbedring af personlig sundhed, øget energiniveau og livskvalitet eller artikler, kortfilm, multimediepræsentationer, udstillinger, forestillinger og andre lokale eller globale initiativer for at dele indsigter og kundskaber.


2. have opmærksomhed på aktuelle globale spørgsmål, som f.eks den stigende mængde livsstilssygdomme, stress, manglende evne til at undfange naturligt og  COVID 19-pandemien.


3. sikre gensidigt komplementære lærings- og handlingsmoduler.


4. undervise på dansk med engelsk oversættelse eller omvendt (der vil både være danske og udenlandske deltagere og lærere).

LIVET UNDER OPHOLDET

I løbet af opholdet vil du have mulighed for at forberede og dele din kultur på kulturelle aftener, kulturcaféer og temauger. Ved sådanne lejligheder kan lokalsamfundet blive inviteret.

Forventet udbytte

 • Du vil være i stand til at designe din egen sunde kostplan og have mulighed for træning i at hjælpe andre med at lave deres.

 • Du vil have praktiske værktøjer til selvrefleksion og endda til at coache andre

 • Du vil vide præcis, hvad dit hjerte brænder for og hvad du er god til.

 • Du vil være mere opmærksom på, hvad der virkelig er vigtigt for dig, og være i stand til at tage ansvaret for dit liv på et helt andet niveau.

 • Du vil være del af et omfattende netværk af venner og kolleger fra forskellige hjørner af verden.

 • Du bliver bedre til at udtrykke dig selv og bedre til at lytte.

 • Du vil være bedre til at håndtere stærke (negative eller positive) følelser i dig selv og andre.

 • Du vil føle en dybere forbindelse til Selvet og Naturen og være mere opmærksom på, at alt hænger sammen, f.eks. hvordan din tankegang påvirker din krop, dit valg af mad, partner, livsomstændigheder osv. og omvendt.


 • Din evne til at skabe autentiske relationer med andre, stå op for dig selv og udtrykke dig vil blive kraftigt forbedret.


 • Du har mulighed for at blive uddannet til at hjælpe andre med at transformere forhindringer i deres liv til kreativ energi.


 • Du har mulighed for at udvikle dine færdigheder som vegansk eller makrobiotisk kok.

Om oprindelsen og grundlæggeren af SUNDHED & LIVSGLÆDE

Kristiane Ravn Frost

Stiftende direktør for Aima Instituttet. Stiftende medlem af Oasis Ecovillage Project, som Avnø højskole er en del af.

Linjen SUNDHED & LIVSGLÆDE er udviklet af Kristiane Ravn Frost for at gøre hendes multidimensionelle tilgang tilgængelig for alle til en overkommelig pris.

Hendes egen historie er, at hendes krop faldt fra hinanden på grund af stress i en alder af 21. Lægen kunne ikke give hende en diagnose (stress var ikke opfundet den gang). Efter halvandet års lidelse opdagede hun, at hun kunne få sine kropssystemer i balance igen med mad, livsstil og meditation.

Oplevelsen var så skelsættende, at den ændrede kursen af hendes liv. Hun forlod matematik-økonomi studiet ved Århus Universitet kort før sin kandidatgrad for at studere kost og livsstil ved Kushi Institute of London.

Da hun begyndte at rådgive og undervise i 1982, indså hun hurtigt, at selv en mirakuløs helbredelse oftest ikke var tilstrækkelig til at motivere folk til at fortsætte med en sund livsstil. I 2001 udviklede hun en ny generation af dynamiske, systemiske og dybtgående værktøjer til personlig transformation for at støtte folk i at ændre negative vaner og tankegange. AIMA-metoderne (modul 2 og 3) er baseret på hendes dybe åndelige oplevelser og søgning efter værktøjer, som hun kunne anbefale til kunder og elever. AIMA-metoderne er i stand til at fjerne ubevidst programmering, som f.eks negative selvbilleder og gamle mønstre. Når de fjernes, vender sindet naturligt tilbage til den iboende positive og proaktive tilgang til livet.

Kristiane har primært undervist i Norge, Sverige, Danmark og USA.

Udfyld venligst ansøgningsformularen, hvis du ønsker at vide mere eller deltage i
SUNDHED & LIVSGLÆDE kurset.