SundhedsRefugium

Et sted at slappe af og genopbygge krop og sind .

Ankom på en valgfri søndag og tag hjem på en valgfri lørdag.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til vores

sundhedsrefugium.

HVORFOR SUNDHEDSREFUGIUM

Der findes ingen bedre måde at kickstarte en sund livsstil på end vores SundhedsRefugium! Midt i den mest fantastiske natur, tilbyder vi et støttende miljø med matchende værdier. Det perfekte sted at genoplade krop, sind og ånd og genvinde håb / inspiration / energi.

Vores SundhedsRefugium giver dig mulighed for at nyde fordelene ved at være i et sundhedsbevidst fællesskab. At være gæst her aktiverer naturligt din krops selvhelbredende kræfter, opbygger sunde celler, skaber ro og klarhed i sindet og giver dig en god stabil energi og forbindelse til dine sande værdier.

Dit formål kan være hvad som helst lige fra en kort sundhedsferie, en pause fra intensiteten i hverdagen, komme væk fra ensomheden ved Corona-isolation, opnå en sund vægt, forbedre din generelle sundhed, finde en måde at håndtere en livsstilssygdom eller en diagnose, du lige har fået, eller ønsket om at tilbringe tid i et miljø, der understøtter en sund og bæredygtig livsstil.

HVAD KAN DU FORVENTE

Som gæst på vores SundhedsRefugium kan du nyde en enkel kombination af fysisk aktivitet, sund mad, hvile, frisk luft, kontakt med naturen, inspirerende foredrag, deltagelse i kreative aktiviteter og personlig coaching tilpasset dine personlige behov og ressourcer.

Sammen med din personlige coach designer du dit ophold ud fra formålet, dine ønsker, behov og ressourcer, hvor lang tid du har, og hvad der ellers foregår, mens du er her. Det er helt op til dig at bruge de muligheder, vi tilbyder på den bedst mulige måde. Du er velkommen til at deltage i åbne aktiviteter, kurser og programmer, som ikke allerede er fulde eller kræver kontinuitet eller bare til at tilbringe tid med dig selv i naturen eller på andre måder som nærer dig.

Du kan anvende dit ophold til at

  • Undgå udbrændthed eller komme dig hurtigere.
  • Skabe nye sunde vaner.
  • Reflektere over hvordan du vil håndtere en (potentiel) ændring i dit liv.
  • Finde kræfter til at lave de nødvendige ændringer i dit liv.

Du vælger om du vil deltage i dagligdagens praktiske opgaver eller forkæle dig og være fri til at følge dit hjerte og lytte til dine egne behov øjeblik for øjeblik, hvile og /eller genskabe dit liv på den måde, der giver mening for dig.

Vores tilgang til sundhed

Vores krop har en enorm evne til at helbrede sig selv. Omkring 300 milliarder celler udskiftes hver dag. Med korrekt ernæring, balance mellem aktivitet og hvile og et støttende miljø er der ingen grund til, at de nye celler ikke skal være sundere end dem, de erstatter.

Da vi lever i en materiel verden, glemmer vi nogle gange, at vores krop – i modsætning til en maskine – ikke bliver slidt af at blive brugt. Faktisk tværtimod. Når vi er fysisk aktive, fortæller vi hjernen, at der er brug for kroppen, hvilket får  hjernen til at gøre hvad den kan for at holde kropen i god form. En stærk lidenskab / livsformål har den samme effekt. Når vi lever et stillesiddende liv eller mister mening, modtager hjernen ikke denne besked, og ophører derfor med at holde kroppen sund.

Følelser har en stærk effekt på vores krops evne til selvhelbredelse. Når vi lever i kærlighed og tillid, cirkulerer helbredende hormoner (signaler) i kroppen. Når vi lever i en frygttilstand, cirkulerer hormoner, der aktiverer kamp, flugt eller frysetilstand såvel som betændelse i kroppen. Alt blod forsvinder ud til ekstremiteterne, så maden ikke kan fordøjes, hvilket betyder, at ernæring og motion af god kvalitet har ringe eller ingen effekt. For at genvinde helbredet skal denne onde cirkel brydes.

EN TYPISK DAG

Daglige aktiviteter, som alle er velkomne til at deltage i inkluderer morgenøvelser (yoga / chi-gong / fitness / sport / frigørende bevægelser), morgenmeditation og morgensamling.

  • Morgen meditation/øvelser – Morgenmad
  • Gåtur i naturen / coaching / hvile / fysisk aktivitet / tid til dig selv / deltagelse i kurser / madlavning eller andre praktiske opgaver.
  • Frokost
  • Gåtur i naturen / coaching / hvile / fysisk aktivitet / tid til dig selv / deltagelse i kurser / madlavning eller andre praktiske opgaver.
  • Middag
  • Tid til dig selv / deltagelse i kurser / hygge / kulturelle events

Familie grupper

Familiegrupper for retreat gæster fungerer som deres familie. Et sted at udveksle erfaringer og en gruppe at udføre praktiske opgaver sammen med.

Nogle ord fra Michael efter at han besøgte os i et par dage

Det er en dejlig tur fra København til Avnø og faktisk mit første besøg til denne del af Danmark. Ved ankomsten, mødtes jeg med Kristiane. Hun foreslog at vi forsatte mødet i køkkenet, da det var hendes mad dag. Vi sludrede, hun lyttede med interesse og jeg gik rundt med fornemmelsen af at vi kunne blive langtids venner. Der var et par omvæltninger, jeg havde forud accepteret, ingen sukker og kaffe, lidt af et shok, ja det vidste jeg – for mine dage krævede at jeg fik 3 potter fra kaffemaskinen, inden jeg skulle igang med noget! Det blev til lidt madlavning, dejlig hygge og mange nærværende samtaler med de andre, der er med i projektet. Alle dejlige mennesker. Med den sidste samtale med Kristiane faldt brikkerne på plads! De ændringer som var sket ernæringsmæssigt på et døgn havde ændret mit blodsukker så meget, at vandaraflen stod urørt den anden morgen, nok den eneste gang på det sidste år! Under frokosten fik jeg stillet de nødvendige spørgsmål, Kristiane svarede logisk, ingen dingle dangle, ingen magi! Jeg har nu været tilbage i København i en uge! Jeg sover bedre og bedre, får mere energi! Kaffe er passé, sukker er droppet! Ser jeg mig tilbage, så var de to dage på Avnø nok til at ændre mine kostvaner, det var nemt, for intet er som ‘live it!’